Over mij…

Ik vergeet het nooit, ik was een jaar of 18 toen m’n tante binnen kwam wandelen met een weegschaal en me zei dat ze was begonnen aan een dieet en het misschien ook wel iets voor mij was. Ik was eerst een beetje verontwaardigd dat ze aan mij dacht voor een dieet, maar toen ik op de weegschaal ging staan en deze 94 kilo aantikte, wist ik dat het tijd was voor verandering.
“Ik ben verschillende diëten gaan volgen en viel af, maar toch voelde het niet alsof het bij me paste.” Van thuis uit had ik niet geleerd wat precies gezonde voeding is. Bij ons stond er meestal aardappelen, vlees en groente op het menu. Of een lekkere stamppot met spekjes. Niets mis mee, maar de balans was zoek voor mij. Tijdens een overspannenheid, in een baan zitten die niet langer bij me paste en na de geboorte van mijn kinderen had ik weinig energie. Ik kwam tot het inzicht dat ik mezelf aan het vullen was in plaats van voeden.
Het heeft me jaren gekost om een goede balans te vinden en om een levensstijl te creëren die bij mij past en me niet alleen naar mijn huidige 66 kilo heeft geholpen, maar veel belangrijker, die me niet langer licht in m’n hoofd laat voelen. Ik voel me veel scherper, kan een appeltaartje zien zonder hem op te willen eten en ik zit vol energie. En wat me heeft verrast is dat het eigenlijk niet zo moeilijk is.
Eind 2018 besloot ik mijn eigen bedrijf te starten. Super spannend, want op dat moment begon mijn vriend, Edwin, ook voor zichzelf. Mensen hebben ons wel eens voor gek verklaard. Twee jonge dochters en dan beide voor onszelf beginnen. Maar juist door wat ik mee heb gemaakt, wist ik hoe belangrijk het is om je energie te geven aan iets waar je ook energie van krijgt.
Ik ben begonnen met loopbaanadvisering. Hier had ik al veel kennis over en ook de juiste ingangen om te starten
Ondanks dat het fijn was om de manier van werken meer in de hand te hebben, merkte ik dat dit het nog niet helemaal was. Voor mijn gevoel mocht het meer om levensstijl gaan en dan voornamelijk om voeding.
Dat is iets wat mij zoveel heeft opgeleverd en waar ik niet over uitgepraat raak. Ik geloof dat dit de basis is, dus ik besloot te kiezen en me nog meer te verdiepen in voeding. Dit begon met een opleiding tot vitaliteitsadviseur, gevolgd door voedingsdeskundige, maar al snel raakte ik een soort van ook geïnteresseerd in de combinatie van regulier en alternatieve geneeswijzen.

“Wat nou als we zelf leren om gezonder te leven?”

Uiteindelijk ben ik een voedingsprogramma gaan volgen van 3Care, ontwikkeld door natuurartsen en gebaseerd op onderzoek over de blue zones in de wereld. Dit zijn de gebieden waar mensen gezond en vitaal oud worden. Na dit programma voelde ik me een ander mens. Zonder snaaitrek en met een gezonder en energieker lichaam. Al snel volgde een opleiding.
Deze opleiding zorgde ervoor dat ik mijn hart besloot te volgen. En heel eerlijk, denk ik dat juist deze keuze ervoor zorgt dat ik een fijnere moeder ben voor mijn twee dochters. Zij zien nu iedere dag een moeder met meer energie en die het voorbeeld laat zien dat je kunt doen waar je het meest blij van wordt.

Ik wil jou graag helpen hetzelfde te bereiken.