Koolrabi met walnoot en tijm

Je hebt koolrabi en koolraap. Twee verschillende kolen, de één is volop verkrijgbaar in het voorjaar de ander is juist een winterkool.

Voor dit recept gebruikte ik de koolrabi. Je kunt de smaak vergelijken met bloemkool, maar dan is het iets pittiger van smaak. Het is in mijn ogen een vergeten groenten en dat is jammer want je kunt er volop warme en koude gerechten mee maken. Koolrabi bevat veel vitamine C, kalium en is vezelrijk. Ideaal voor een koolhydraatarme maaltijd

Het recept voor 4 personen

2 koolrabi’s
1,5 liter bouillon
1 teentje knoflook en 1 sjalotje

1 el olijfolie of ongeraffineerde kokosolie om te bakken
125 milliliter kokosmelk/room
25 gram walnoten
2 takjes tijm
1 stukje roomboter
zout en peper naar smaak

1 ovenschaal

  • Breng de bouillon aan de kook en verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de koolrabi’s, halveer ze en snijd ze in dunne plakken.
  • Kook de plakken in vijf minuten nét gaar in de bouillon en schep ze eruit.
  • Snipper het sjalotje en de knoflook
  • Fruit ze aan in wat olie
  • Blus af met een bouillon en voeg de room toe
  • Kook de room een paar minuten in.
  • Maak een soort van lasagne van koolrabi: Eerst een laagje koolrabiplakjes in een ovenschaal daarop wat room, dan weer koolrabi en je eindigt met room
  • Snijd de walnoten en tijm in kleine stukjes. Strooi dit bovenop de koolrabilasagne, doe er wat stukjes roomboter op.

Bak ze tien minuten in de oven

De laatste minuut kun je eventueel de grill aanzetten voor een goudbruin korstje
Lekker met geraspte kaas, eet smakelijk!

LEV&IK is vanwege vakantie gesloten van:

24 juli t/m 16 augustus 2020

 Vanaf maandag 17 augustus is LEV&IK weer geopend, graag tot dan.

Tot die tijd, lees gerust mijn site, geniet van de zomer en pas goed op elkaar.